ÇAYKUR ABD'den sonra KKTC pazarını da büyütüyor

Göreve gelmesinin ardından ilk olarak ABD bayisi ile yapılan anlaşma ile ÇAYKUR’un Amerika’daki çay satışlarını %150 artıran ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce ÇAYKUR’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılan satışları da %50 arttıracak anlaşmaya imza attı. 
 
YURT İÇİ VE YIRT DIŞI SATIŞLAR ARTTIRILACAK
ÇAYKUR Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayisi ile yapılan protokol anlaşması esnasında konuşan ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce; “ÇAYKUR olarak her geçen gün satışlarımızı arttırma ile ilgili faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Hem iç piyasadaki satışlarımızı arttırıcı hem soğuk çayda ki satışlarımızı arttırıcı hem de yurt dışı ile ilgili satışlarımızı arttırıcı tedbirlimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayimiz Sayın Ekin Adademir Bey kurumumuza teşrif etmişlerdir ve kendisi ile 2019 yılı ilgili satış programımızı ve satış planlarımızı birlikte planladık. “
 
ÇAYKUR YAVRU VATANDA %50 DAHA BÜYÜYOR
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ÇAYKUR bayisi ile yapılan protokol ile Yavru Vatandaki Pazar payının %50 daha artacağını belirtti. 2007 yılında 10 ton ile başlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki satışların her yıl artarak 200 tonlar seviyesine geldiğini belirten Genel Müdür Yüce: “Hayırlı olsun ziyareti için ilimize teşrif eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayimiz Sayın Ekin Adademir Bey ile gelecek yıl ile ilgili satış programımızı belirledik ve bu planımızı protokole dönüştürdük. Bu planladığımız satış pragmalarımızın protokolüne de imza altına aldık. Ekin Bey Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin saygın tüccarlarından ve kendileri ile 2007 yılında ÇAYKUR’un ürünlerinin ÇAYKUR’un çaylarının yavru vatanda satışının ilk yıllarında birlikte çalıştık. O gün bugün hemen hemen 10 senelik bir zaman geçmiştir. 10 senelik zaman dilimi içerisinde Kıbrıs’taki ÇAYKUR ürünlerinin satışları artarak devam etmiştir. Bu satışlarda özveri ile büyük bir gayretle çalışmalarından dolayı ben Kıbrıs bayim sayın Ekin Adademir’i tebrik ediyorum. Ekin bey yapmış olduğu gayretli çalışmalar neticesinde 10 ton ile başlamış olduğumuz bu satış rakamları her yıl artarak devam etmiştir.2018 yılında 200 tonlara kadar çıkmıştır. Şimdi ise bu rakamı %50 artırıyoruz. 2019 yılında %50 hedef koyuyoruz ve %50 arttırma protokolünü birlikte imzalıyoruz.  
 
İnşallah ürünlerimizin satışını %50 arttırarak Kıbrıs’taki hedeflerimizi bu şekilde daha kalıcı daha emin adımlarla sürdürmeye gayret göstereceğiz. Yani Kıbrıs’taki 200 ton rakamını %50 artışla 300 tona çıkartacak olan anlaşma protokolünü imzalıyoruz. Soğuk çayda da 500 bin litreye çıkmışlardı. Bu rakamı da %100 arttırarak 1 milyon litrenin satış anlaşması protokolünü imzaladık.  Ben bu çalışmalarımızda Ekin Bey ve ekip arkadaşlarının gayretli çalışmalarından dolayı ÇAYKUR ailesi olarak teşekkürlerimi arz ediyorum. İnşallah bizlerde her zaman için daha çok başarılı daha çok ürünlerimizi satması ve yavru vatan, kardeş vatan, öz vatan, Kuzey Kıbrıs’ta bu çalışmalarımızı anlatarak devam etmesini diliyor, büyük bir keyifle çalışmalarını temenni ediyorum. Biz zaten orayı kendimizden ayrıt etmiyoruz. Oradaki bir evimiz, oradaki bir yuvamız, oradaki kardeşlerimizle ürünlerimizi daha çok paylaşmayı, daha çok tüketmelerini sağlamayı, şifa niyetine büyük bir keyifle içmelerini, içerken de biz kardeşlerini hayırla yad etmelerini istirham ediyorum.”
 
 
ARKAMIZDA EKREM BEY VAR, ÇAYKUR VAR, RİZE VAR
10 yıldır ÇAYKUR’la çalıştıklarını belirten ÇAYKUR’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayisi Ekin Adademir; “Biz ÇAYKUR ile birlikte 10. yılımızı dolduruyoruz. Rize’de bizim artık ekmek yediğimiz, birlikte çalıştığımız bir yer. Rizelilerin ürettiği bu güzelliğe Kıbrıs’a taşıyarak Kıbrıs’taki vatandaşlarımıza, turistlerimize ve misafirlerimize tattırdığımız için keyif ve mutluluk duyuyoruz. Ve bunu daha da büyütmek için Sayın Genel Müdürümüz Ekrem Yüce Beyin destekleri ile önümüzdeki yıl gerçekten çok büyük bir hedef koyduk. Yani 200 tondan 300 tona çıktık. Bu belki Türkiye için küçük bir rakam ama 250 bin nüfuslu bir ülke için çok büyük bir rakam. Ama biz Ekrem Bey ile daha büyük başarılara imza attık. O yüzden gönül rahatlığıyla sözleşmeyi imzalıyorum. Biliyorum ki arkamda ÇAYKUR var Ekrem Bey var Rize var hayırlı uğurlu olsun.”




Haber galerisi için resme tıklayınız