Dr. Turgay TURNA (Genel Müdür Yardımcısı)
Dr. Turgay Turna (Genel Müdür Yardımcısı) 

1959 yılında Rize´nin Fındıklı ilçesinde doğdu. İlkokulu meyvali köyünde, ortaokulu Fındıklı İlçesinde, lise tahsilini Trabzon Lisesi´nde tamamladı. 1980 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesin den mezun oldu ve ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ unvanını aldı.

1982 yılı başında Teşekkülümüze bağlı Musadağı Çay Fabrikası´nda teknik eleman olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl kısa dönem (4 ay) askerlik görevini bitirdi. 1984 yılında Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Müdürlüğüne naklen atandı.

1985-1988, 1997-2002 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği Bölümünde okutmanlık yaptı. 25.05.1993 tarihinde aynı işyerinde kısım müdürü oldu.

1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Silvikültür Ana Bilim Dalında "DOKTORA" öğrenimini tamamlayarak "DOKTOR" unvanını aldı. Doktora tezini "Türkiye´de seleksiyonla bulunan üç çay klonunun (Fener-3, Muradiye-10, Derepazarı-7) doku kültürü yöntemi ile çoğaltılması olanaklarının belirlenmesi" üzerine hazırlamıştır.

26 Ocak 2004 tarih ve 2004-5471 sayılı Müşterek Kararname ile Çay İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığına atanmıştır. 21.08.2012 tarih ve 2012/505 sayılı Müşterek Kararname ile Çay İşletmeleri Yönetin Kurulu üyeliğine atanmıştır.

 

Dr.Turgay TURNA evli ve iki çocuk babasıdır.

ÇAY İLE İLGİLİ YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALAR:

  1. Türk Yeşil Çayının Kalitesinin Artırılması ve Yeni Ürünler Geliştirilmesi
  2. Fonksiyonel Instant Siyah Çay Geliştirilmesi ve Sağlık Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
  3. Çaydan Katma Değeri Yüksek Yeni Ürünler Geliştirilmesi
  4. Çay Klonlarında Değişik Çelik Tiplerinin Köklenmeye Etkileri
  5. Çay Klonlarının Aşı ve Çelikle Çoğaltılması
  6. Çay Tarımı Yapılan Alanların Bazı Toprak ve Bitki Özelliklerinin Değerlendirilmesi
  7. Doğu Karadeniz Bölgesi Çay Plantasyonlarında Verim Tespiti Çalışması
  8. Determination of The Microflora, Quality and Mineral Substance Contents of Black Tea
  9. Comparative Study on Volatile Compounds in Green Tea Powder: Impact of Tea Clone, Shading Level and Shooting Period
  10. Yaş Çay Alımı Yapılan Alım Yerlerinde Meydana Gelebilecek Fire Miktarlarının (Su Kaybı) Belirlenmesi
  11. Türkiye’de Seleksiyonla Bulunan Fener-3 (F-3) Çay Klonunun Bazı Morfolojik ve Fizyolozik Özelliklerinin Belirlenmesi
  12. Farklı Gölgeleme Materyalleri, Çelik Alma Zamanları ve Çelik Tiplerinin Çay Çeliklerinin Köklenmeleri Üzerine Etkileri